Bilokalnik – IPA d.d. nagradila najbolji projekt bioraznolikosti

Bilokalnik – IPA d.d., kao član grupe DS Smith –  vodećeg proizvođača kartonske ambalaže u Europi, objavio je natječaj u kojem je bilo moguće osvojiti do 8.000 kuna za pokretanje vlastitog projekta bioraznolikosti. Projekt se provodi u svim europskim zemljama gdje DS Smith posluje i djeluje. Zaposlenici su imali mogućnost prijaviti lokalne organizacije (škole, udruge, vrtiće i sl.)  i njihove ideje kako poboljšati bioraznolikost okoliša.

Na natječaj su se prijavili učenici  1.d razreda Osnovne škole „Braća Radić“, Koprivnica. Iz škole poručuju da su u prijavi napisali kako žele oko svoje škole postaviti kućice za bube i ptičice, posaditi neke voćke kao i jagode, maline i borovnice u bačvama kako bi poboljšali bioraznolikost okoliša i uživali u plodovima. Spomenimo da su svi učenici zajedno s učiteljicom Ines Turk članovi Eko grupe Zvončići. Oni redovito brinu o okolišu škole te su izradili slikovnicu o štednji vode, glazbala od recikliranog materijala kao i božićne poklone.

Projekt osnovne škole prepoznat je od strane DS Smith Grupacije, te su novčana sredstva dodijeljena koprivničkoj školi, a mali Radići će uskoro s veseljem prionuti radu.